
Informații utile despre casele fabricate de firma noastră
Comenzi
Care este procedura de obținere al caselor și cât durează fabricarea acestora
În mare majoritate al cazurilor, casele sunt fabricate după preferințe și gusturi individuale. Din această cauză nu le ținem pe stoc, sunt fabricate la comandă în atelierele noastre, după o discuție anterioară.
Comanda se poate face atât telefonic cât și prin WhatsApp la numărul +40 728 223 350
Durata de fabricare și de livrare al caselor comandate depinde de complexitatea proiectului, de numărul comenzilor procesate de noi simultan, etc. Dar în situații optime la case mici durează o săptămână, la case mai mari maxim o lună.
Alegerea dimensiunii caselor
Aspecte de luat în considerare la alegerea dimensiunii caselor
La exploatarea lemnului în pădure, bușteanul este debitat în dimensiuni standarde, din metru în metru. Ajută mult atât la transportarea, cât și la măsurarea cantităților. Prelucrând bușteanul obținem scândura, din care prin rândeluire obținem elementele caselor.
Ca să putem fabrica casele fără pierderi de materiale, este avantajos ca la proiectarea acestora să-l alegem dimensiuni standarde. Adică lungimi din metru în metru. De la 1m până la 6m avem elemente dintr-o singură bucată. Dacă avem de făcut pereți mai lungi, putem prelungi elementele prin îmbinări.
Bineînțeles putem face și pereți care nu au dimensiuni standarde. Dar influențează prețul din cauza pierderilor. De exemplu o latură de 420cm se poate fabrica dintr-un element de 5m.
Dimensiunile specificate la case sunt exterioare. Există o mică pierdere din lungimea elementului la îmbinarea din colțuri și la grosimea elementului. De exemplu o latură de 500cm pe exterior, are 474cm în interior.
Livrare
Metoda și durata de livrare al caselor
Casele sunt fabricate din elemente individuale și sunt asamblate la fața locului de montaj ca un LEGO. Aceste elemente sunt transportate în vracuri legate.
Dimensiunea și tipul mijlocului de transport necesar la livrarea caselor, depinde de greutatea, dimensiunea și numărul vracurilor.
Firma noastră colaborează cu mai multe firme de transport, în acest fel indiferent de locul de montaj găsim prețul cel mai optim. Acest preț depinde de dimensiunea mijlocului de transport și de distanța parcursă de el de la sediul nostru până la locul de montaj.
La sediul nostru încărcăm marfa cu stivuitor, iar descărcarea se poate face și cu mâna liberă dacă clientul nu poate să ne asigure stivuitor.
Bineînțeles casele pot fi transportate și de client, dacă beneficiază de mijlocul de transport corespunzător.
Montaj
Cum se rezolvă montarea caselor după livrarea acestora
Mulțumită proiectării și prefabricării elementelor, casele noastre sunt foarte ușor montabile, mai ales cele cu dimensiuni mici și fără terasă.
Sistemul bine gândit de asamblare nu necesită utilaje speciale și nici experiență vastă în acest domeniu. Într-un Weekend montarea unei case de grădină cu un prieten este o jucărie distractivă. Ca un LEGO pentru adulți.
Totuși, dacă este vorba de proiecte mai complicate sau din orice motiv clientul nu dorește să-și încerce singur montarea casei, putem trimite echipă formată din profesioniști.
Echipa de montaj deplasează la fața locului de montaj cu un microbuz propriu, cu toate utilajele și accesorile necesare la montaj. În funcție de complexitatea proiectului, terminăm montarea casei în ordinul zilelor.
Prețul montajului depinde de distanță, de numărul meșterilor necesare la montaj, de mărimea proiectului, etc.
Categorii de uși și ferestre
Producem 3 diferite categorii de uși și geamuri pentru diferite aplicații
Simple
Varianta cea mai simplă, unde ușa este din lambriu și fereastra este fixă. Recomandăm la depozite sau la case de grădină
Tâmplărești
Varianta fabricată de tâmplari este una superioară atât calitativ cât și estetic față de cea simplă. Recomandăm la case de vacanță folosite în timp de vară sau la case de grădină
Termopane
Fabricăm termopanele cu tocuri din lemn stratificat, cu sticlă dublă sau triplă. Oferim la ele și vopsire profesională. Sunt recomandate la case de locuit sau la orice casă încălzită și termoizolată
Fundația caselor
Fundația structurilor ușoare și tipurile acestora
Dimensiunea și tipul fundației depind de calitatea pământului de fundare, de încărcările transmise de suprastructura către fundație și de multe alte lucruri.
Casele din lemn au o greutate semnificativ mai mică față de casele din cărămidă. din această cauză nu au nevoie de o fundație așa de puternică. În foarte multe cazuri (mai ales la case mici) este de ajuns o simplă placă de beton armat cu plasă sudată. Dar și la case mari este de ajuns o simplă grindă armată sub pereți. Avem nevoie de săpături mai adânci (grinzi mai înalte sub pereți) doar dacă casa este făcută din elemente foarte groase sau casa are etaje, sau nivelul apei subterane este foarte ridicată și există riscul ca la înghețul și dezghețul apei de sub fundație, generează mișcări prea mari.
Este foarte important la o casă din lemn (dar și la alte tipuri de case) hidroizolarea. Nu este recomandat ca primul element al peretelui să fie în contact direct cu placa de fundare.
Soluția ideală ar fi ca sub pereți să fie pusă o bandă hidroizolantă (carton bituminat gros sau bandă specială fabricată direct pentru acest scop) ca peretele din lemn să nu absoarbă nicio umiditate din fundație. Iar peste banda hidroizolantă este recomandat să fie pusă o talpă de trasare (scândură groasă poziționată orizontal) care este tratată. În acest fel durata de viață al clădirii crește exponențial.
Nu doar placa de beton este singura metodă de fundare. Se poate folosi piloni din beton armat, turnate în bolțari. Sau piloni metalice. Numai că în acele cazuri pilonii trebuie legate cu grinzi din lemn. La aceste cazuri speciale facem desene de execuție.
La case de grădină, la bufete sau la orice case mai mică se poate folosi și dale din beton ca fundație. Numai că trebuie asigurată stabilitatea dalelor printr-un strat de balast compactat sub dale.
Din cauza comenzilor numeroase și din cauza că rezolvarea acestora este cel mai simplu și ieftin rezolvabil local, firma noastră nu execută fundații, doar suprastructuri și eventual fundații din lemn. Adică un sistem din grinzi de lemn peste pilonii fundației din beton. Dar stăm la dispoziție cu orice ajutor, sfat ingineresc sau desen tehnic.
Tratare
Importanța tratării lemnului și metode de aplicare
Tratarea lemnului expusă intemperiilor este un aspect critic dacă vine vorba despre durata de viață al acestuia.
Este importantă soluția de tratare, dar este și mai importantă modul de aplicare. Recomandăm uleiurile de calitate din cauza stratului de protecție creată de acesta pe suprafață și din cauza conservării lemnului, dar și lazura pe bază de apă. Din cauza că lemnul absoarbă mult mai ușor față de cea cu bază de ulei și porii lemnului vor fi umplute în totalitate pe suprafață. Puteți folosi și vopsele, dar dispare aproape în totalitate textura lemnului.
Modul de aplicare recomandat de noi se începe cu curățarea suprafeței de orice murdărie sau praf. După curățare se poate aplica primul strat. Asta întotdeauna trebuie să fie un strat mai gros. Dacă îl vopsiți cu peria, să-l folosiți o cantitate mai mare de substanță, din cauza că scopul la primul strat nu este aspectul. Este umplerea porii lemnului într-o adâncime cât mai mare. Dacă folosiți uleiuri, este recomandat încălzirea acestuia înainte de aplicare pentru o absorbție și mai bună.
După primul strat trebuie așteptat până când acesta devine uscată. Depinde de temperatură, dar în general durează 1-2 zile. După ce s-a uscat, urmează șlefuirea. Ca să putem închide porii lemnului pe suprafață, este esențială șlefuirea acestuia ori manual, ori cu un șlefuitor electric. După șlefuire nu mai avem altceva de făcut decât curățarea suprafeței de praf rămas și aplicarea ultimului strat de protecție. Acest strat trebuie să fie doar una fină, ca nu cumva să rămână pe suprafața finală urme de curgeri.
Tratarea suprafețelor recomandăm să-l faceți după montarea caselor, pentru o asamblare mai ușoară. Firma noastră nu se ocupă de partea de vopsire și de tratare. Predăm casele în forma lor naturală, pregătite pentru tratament.
Material învelitor pe acoperiș
Material învelitor pe acoperiș recomandat de noi
Materialul învelitor, dar mai ales modul de aplicare al acestuia, influențează foarte mult durata de viață al clădirii, deci merită să fie tratată cu atenție.
Există pe piață multe tipuri de materiale cu diferite greutăți. Este importantă greutatea, pentru că necesită diferite sisteme de suport. Țigla de exemplu are o greutate mult mai mare față de tabla metalică sau șindrilă bituminoasă.
La case mici, la cele de grădină sau de vacanță nu merită folosirea țiglei. Lucrările se complică, costul structurii crește. Este mult mai rapid și ieftin acoperirea clădirii cu tabla metalică sau șindrilă bituminoasă.
Dacă alegeți șindrila bituminoasă vă putem ajuta atât cu materiale, cât și cu manoperă. Sub șindrilă folosim carton bituminat gros, la muchiile acoperișului punem profile protectoare metalice, iar peste cartonul bituminat fixăm șindrila cu cui speciale cu cap larg. Folosim diferite forme și culori. Oferta de preț pentru aceste servicii vă putem oferi la ofertarea casei la cerere.
Firma noastră nu oferă tablă metalică ca și material învelitor, dar sunt foarte multe firme care se ocupă de partea asta și vă oferă soluție rapidă.
Grosimi de materiale
Oferim următoarele grosimi de materiale
Producem case de la cele mici folosite pentru depozitare sau ca și case de grădină până la case mai mare de locuit sau de vacanță.
Din această cauză am introdus mai multe grosimi. Cea subțire nu este suficient de rezistent pentru construirea caselor mari, iar materialul gros este prea robust și costisitor pentru casele de grădină.
La fabricarea caselor mai mici oferim grosimea de 28mm și 40mm. Cea de 28mm are un singur nut și feder și este recomandat până la pereți de 4m. Foarte maxim 5m, dar la lungimea aia vă recomandăm deja grosimea de 40mm.
La grosimea de 40mm conecsiunea dintre elemente este realizată cu nut și feder dublu, nu simplu ca la 28mm. Se poate folosi atât la case mici, precum și la case mai mari. Oferă stabilitate superioară față de cea de 28mm.
Ultima variantă este de 75mm. Folosim la case mari de locuit și de vacanță. Mulțumită grosimii ridicate structura devine foarte rezistentă și robustă.
Lambriul de la acoperiș este făcut din material de 19mm grosime, cu nut și feder.